Stadslab, doe een flashmob!

Stadslab, doe een flashmob!

‘Minder hondenpoep op straat’, ‘meer parkeerplekken in het centrum’ en ‘rustigere wegen’. Zomaar wat wensen van Leidenaren voor hun stad. Verbeterpunten zijn er zeker, wanneer de burgers die we op straat aanspreken even goed nadenken. We hebben het ze gevraagd, omdat er binnenkort een burgertop is in Leiden. Een top waar de burgers mogen laten weten wat zij belangrijk vinden in de stad. Ondanks de duidelijke wensen begint de aangesproken Leidenaar na een uitleg over de top toch wat te haperen: ‘Ik heb het heel druk, hoor. Ik kan niet naar zo’n top toe’.

Wensen te over, tijd te kort. Of lef te kort. Of geloof te kort. Veel Leidenaren lijken niet te geloven in zo’n top. Ze zien het als ‘de politiek’ die ‘weer eens wat heeft bedacht’. Maar het idee komt helemaal niet van ‘de politiek’. Het komt van het Stadslab, van enthousiaste burgers uit Leiden.

_dsc1537

Deze onduidelijkheid zou ontstaan kunnen zijn met de reden dat de burgertop nog onbekend is bij veel Leidenaren, waardoor ze al gauw tegenstribbelen. Er lijkt nog weinig promotie te zijn gedaan, terwijl de huiskamergesprekken toch echt binnenkort moeten beginnen. Na even googelen vinden we wel een Facebookpagina van L750. Eerlijk is eerlijk, de pagina is nog niet echt populair. Ook lijkt de communicatie niet erg soepel te verlopen: op een en dezelfde pagina staat op een foto dat de burgertop 22 maart is, maar wordt in de tekst 14 januari vermeld. Foutje?

De promotie is aan verbetering toe. Daarom, Stadslab, denken we dat jullie iets creatiefs moeten verzinnen om de Leidenaren te enthousiasmeren en voor te lichten over de top. Bedenk een spannende prijsvraag die vaak gedeeld zal worden op Facebook, maak een gek filmpje met Leidenaar Jochem Myjer die viral zal gaan of trek de aandacht met een opvallende flashmob in het stadscentrum. De Leidse burgers hebben namelijk genoeg te melden over hun mooie Sleutelstad, maar ze hebben duidelijk nog een duwtje in de rug nodig.

_dsc1561

Heeft u tips voor het Stadslab om de burgertop op de kaart te zetten? Hoe kan het Stadslab de deelname aan de top aantrekkelijk maken? Reageer hieronder, of deel uw mening op Facebook, Twitter en Instagram. Gebruik #opentopburger.

Een gedachte over “Stadslab, doe een flashmob!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s