Labrujere: plan burgertop heel naïef

Labrujere: plan burgertop heel naïef Een mooie bos wit haar, daar kun je ‘m aan herkennen. Nog opvallender? Zijn indrukwekkende baard met twee vlechtjes. En zijn enorm uitgesproken mening over politieke onderwerpen. In gesprek met Leidenaar in hart en nieren: Peter Labrujere.  Labrujere nodigt ons uit in De Leidse Rederij, waar we binnen eerst eens rustig het interieur mogen aanschouwen. Verschillende schilderijen met boten en … Lees verder Labrujere: plan burgertop heel naïef

Huiskamergesprekken: top voor burgertop?

Huiskamergesprekken: top voor burgertop? Een burgertop voor burgers door burgers, georganiseerd door Stadslab Leiden om het 750-jarige bestaan van de stad Leiden te vieren. Bedoeld om de Leidse burger een stem te geven over de toekomst van hun eigen stad. Maar hoe krijg je de ‘Leienaar’ nu enthousiast voor dit verjaardagsfeestje? Peter Labrujere heeft er een hard hoofd in, zo blijkt uit een interview met … Lees verder Huiskamergesprekken: top voor burgertop?

Stadslab, doe een flashmob!

Stadslab, doe een flashmob! ‘Minder hondenpoep op straat’, ‘meer parkeerplekken in het centrum’ en ‘rustigere wegen’. Zomaar wat wensen van Leidenaren voor hun stad. Verbeterpunten zijn er zeker, wanneer de burgers die we op straat aanspreken even goed nadenken. We hebben het ze gevraagd, omdat er binnenkort een burgertop is in Leiden. Een top waar de burgers mogen laten weten wat zij belangrijk vinden in … Lees verder Stadslab, doe een flashmob!